Pályázati kiírás 2020


Bár a vírusjárvány megrendítette a turisztikai iparágat, a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási szempontok most még jobban fókuszba kerültek. Szem előtt kell tartanunk a jövőt, ezért a pályázat meghirdetésével a „zöld” turizmus hosszú távú fellendítését célzó legkiválóbb ötleteket, fejlesztéseket és szolgáltatásokat keressük. Alulról jövő kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, ezért a szektor innovatív megoldásokkal rendelkező kis-, közép- és családi vállalkozásainak (szálláshelyek, vendéglátóhelyek, attrakciók és egyéb turisztikai szolgáltatók) pályázatait várjuk.


A pályázatban résztvevő szereplők


A pályázatot meghirdető felek:


Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (a továbbiakban: „MTSZA”)

Székhely: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1. III. emelet 4. ajtó;

Adószám: 18941610-2-42;

Képviselő: dr. Princzinger Péter, a kuratórium elnöke.


Magyar Turisztikai Ügynökség (továbbiakban „MTÜ”)

Székhely: 1027 Budapest, Kacsa u. 15-27.

Adószám: 10356113-4-41

Képviselő: dr. Guller Zoltán, vezérigazgató


Bíráló bizottság:

Turisztikai szakemberekből álló bizottság bírálja el a beérkező pályázatokat.


A pályázók köre:

Magyarországon nyilvántartásba vett mikro-, kis- és középvállalkozások a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló . 2004. évi XXXIV. törvénynek megfelelően.A pályázat tartalma


Olyan kezdeményezések bemutatása, melyeken keresztül a turisztikai vállalkozás hozzájárul a fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi szemléletformáláshoz, és mind a munkavállalói, mind pedig vendégei számára jól láthatók, az eredmények pedig mérhetők.

Pályázni lehet - akár már a pályázat meghirdetése előtt működő vagy fejlesztés alatt álló, akár kifejezetten a pályázati kiíráson való részvétel céljából fejlesztett - olyan környezettudatos projektekkel, amelyek a hazai turizmus hosszútávú fenntarthatóságát célozzák meg egy (1) kategóriában. Ilyen lehet például fenntartható beszállítói lánc kialakítása, energiahatékonysági intézkedések, tervek az ökológiai lábnyom csökkentésére és a „zöld” turizmus fellendítésére, valamint a helyi kulturális és gasztronómiai hagyományok megőrzésére.

  • A pályázat beadási határideje lejártát követően egy pályamű kerül díjazásra a bírálók által leginnovatívabbnak talált projektek közül.
  • A díj nettó 3 millió Ft pénzjutalommal jár, amit a nyertes pályázó a zöld program, valamint a vállalkozás további fejlesztésére fordíthat. Továbbá kifejezetten fenntartják a jogukat az MTSZA és MTÜ képviselői arra, hogy a pályázat feltételeit alapos okkal módosítsák, illetve azt, hogy ne hirdessenek nyertes pályázót. Az MTSZA, MTÜ az erre irányuló esetleges döntését a pályázat honlapján teszi közzé.

 

Bírálati szempontok

  • a pályázó üzleti tevékenységével mennyire van összhangban a pályázat
  • mennyire innovatív a pályázat
  • milyen a környezeti hatása
  • milyen társadalmi hatással bír
  • továbbfejleszthető-e
  • megfelel-e a kiírásnak.


A pályázat formai követelményei


  • word formátum, 1 oldalas szakmai összefoglaló, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret
  • mellékletben: részletes kifejtés (maximum 3 oldal), mérőszámok, képek, ügyfél visszajelzések, projektben résztvevők listája

A pályázatokat elektronikusan a CSR_dij@mtu.gov.hu e-mail címre várjuk.


Beadási határidő: 2020 szeptember 25. 12 óra